İstanbul Miras Avukatı



 
Miras Avukatı

Miras Avukatı Ne İş Yapar?


Miras avukatları miras hukuku alanı içerisinde çok fazla uzmanlaşmış ve bu alana dahil olan her türdeki hukuki problemin çözümünde çok fazla etkisi olan kişidir. Miras avukatları, miras nedeni ile doğmuş olan ihtilafların sonuca ulaştırılması konusunda müvekkilinin haklarını ve de menfaatlerini koruyabilmek amacıyla çalışmalar yapmaktadır. Miras avukatı ile ilgili olarak doğabilecek problemlerinin çözüme kavuşturulmasının yanında miras avukatları, bu alanla ilgili hukuki danışmanlık hizmetlerini de veriyorlar.

Miras avukatının bakacak olduğu davalara ve sağlayacak olduğu danışmanlık hizmetlerine geçmeden önce miras kavramından tam olarak ne anlaşılmasının gerekli olduğuna değinmemiz çok daha iyi olacaktır. Miras, bir insanın ölümü sonrasında her türden malvarlığı ile birlikte para ve  de borçlarının yasal mirasçılarına geçmesi durumudur. Dikkat edilmesi gerekli olan en önemli husus ise, mirasçı olanlar, murisin sadece maddi  durumdaki varlıklarından değil onun alacakları ve bulunan borçlarından da sorumlu olacak kişilerdir. İşte bir insanın vefatı üstüne kendisinden kalacak durumdaki malvarlığı, alacaklar ile birlikte borçlar terekeyi oluşturuyor. Terekenin ise mirasçılara  tam olarak nasıl intikal edecek olduğu ve ne şekilde paylaşım gerçekleştirileceği ise Türk Medeni Kanunu içerisinde açık bir şekilde  düzenlenmiştir. Bunların yanında Vergi Kanunu ile birlikte Türk Borçlar Kanunu ve de  Tapu Kanunu içerisinde bu hususta çeşitli düzenlemeler yer almaktadır.
  

Miras Avukatı Davadaki Rolü Nedir?


Miras hukukunun alanı içerisinde yapılacak olan bütün hukuki işlemlerde alanında tamamen uzman bir miras avukatına danışıp hukuki işlemlerin yapılması çok yerinde  bir karar olacaktır. Sadece miras hususunda değil; gerek bir vasiyetnamenin hazırlanacak olması gerek ise vasiyetnamenin iptal edilecek olması gibi çeşitli hukuki düzenlemeler içinde kesinlikle bir miras avukatına danışılması gereklidir. Miras avukatına danışılmasının sonrasında hem yasal durumdaki mirasçılar hem ise vasiyetnameyle birlikte belirlenmiş durumdaki atanmış mirasçılar sahip bulundukları haklardan ve  de borçlardan  tamamen haberdar olacaklardır ve bu şekilde olası hukuki problemlerde hak kayıplarının da önüne geçilebilmesi de sağlanmış olacaktır.


İstanbul miras avukatı tavsiye : https://aydarhukuk.org/istanbul-miras-avukati/


Yorumlar

Popüler Yayınlar