Miras Avukatı



 

https://aydarhukuk.org/istanbul-miras-avukati/
Miras Avukatı

Miras Avukatı Kimdir?


Miras hukuku alanı içerisinde çalışmasını sürdüren ve bu alan içinde uzmanlaşmış  durumdaki avukatlara miras avukatı denebilmektedir. Mirasta, ölen veyahut duruma göre mahkemenin tarafından gaipliğine karar verilmiş olan bir insanın, mal varlığının alacak oldukları ve borçlarıyla beraber kendiliğinden tamamen yasal mirasçılara geçebilmesi halidir. Bu alanı incelemekte olan ve mirasın, kimlere ve tam olarak ne şekilde intikal edecek olduğunu düzenleyen özel hukuk dalına ise miras hukuku adı veriliyor. Miras avukatı ise miras hukuku hususunda çok tecrübeli ve fazlasıyla bilgili avukatlardan oluşmaktadır.

4721 sayısına sahip Türk Medeni Kanunu 3. Kitabı da miras hukukuna yönelik olup bu kısım içerisinde bir takım tanımlamalar ile beraber miras hukukunun bütün kuralları ve uyuşmazlıklar durumunda bu uyuşmazlıkların tam olarak nerede ve  nasıl çözüleceği konusunda düzenlemeler yapılmıştır. Buna bakarak ilk önce tanımlamalar üstünden gitmek gerekir ise; Muris, miras bırakmış olan kişiye, Varis ise, kendine miras düşmüş olan kişi veyahut kişilere deniliyor. Takdir edilmektedir ki miras bırakmış olan murisin, her bir yakını mirastan kesinlikle hak isteyemeyecektir. Bu sebeple de Türk Medeni Kanunu, yasal bir mirasçı tabirini kullanmak şeklinde kişiye ölümünden sonrasında kimlerin mirasçı olabilecek olduğu konusunda düzenleme yapmıştır. Miras avukatlarına danışmanlık veyahut dava için gelmiş olan kişilere kimlerin ne kadar mirasçı olduğunu kesinlikle anlatması gereklidir.

Miras Davasında Miras Avukatı Rolü Nedir?

Miras ölmüş olan kişiden geriye kalmış bulunan bütün hak, alacaklar, mallar ve borçların tamamını ifade etmektedir. Miras bırakan kişinin geride bırakmış olduğu mirasına ise tereke denmektedir.  kimi zamanlarda miras bırakan kişinin, mal varlıklarının bazı mirasçılarına bırakmamak amacıyla türlü yollara başvurmuş olduğu da görülüyor. miras bırakan kişinin mirasçılarının açma konusunda bir hakka sahip bulundukları bu davalara ise miras davasi ismi veriliyor. Miras avukatı terimi bu türden miras davasına bakmakta bulunan avukatlar için kullanılmaktadır. Fakat ülkemiz içerimizde faaliyet gösteren her avukat kendine gelmiş olan her çeşitten davaya bakabilme hak ile yetkilerine sahip durumdadır. Bu sebeple miras avukatı terimine resmi bir tanım olarak bakılmamalıdır. Bunlarla beraber bazı avukatlar ise meslek hayatlarında sadece bu çeşitteki davalara yönelebiliyorlar. Bu sebeple kısa bir şekilde miras davasına bakmakta olduklarını ifade etmek amacı ile miras davası avukatı şeklindeki kalıbı da kullanmakta oldukları görülebiliyor. Miras avukatı ; tenkis davası ile birlikte miras nedeniyle istihkak davası şeklindeki miras davası çeşitlerinde müvekkillerine en iyi şekilde yardımcı olmaktadır.

Tekrar mirasın red edilmesi, mirasın red edilme zamanı, mirasçılık belgelerinin çıkartılması, mirasın pay edilmesi, miras sözleşmesinin gerçekleştirilmesi, miras bırakan kişinin bütün mal varlığının tespit edilmesi gibi hususlarda da miras davası avukatlarından yardım alınabilmektedir.


  

Miras Avukatı tavsiye : https://aydarhukuk.org/istanbul-miras-avukati/

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar